KENNISCENTRUM VROUWENZAKEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID EN VEILIGHEID.
Slide background
Terugblik eerste kweekvijverbijeenkomst 26 mei

Tijdens de eerste bijeenkomst op 26 mei is Weike Medendorp met de deelnemers in gesprek gegaan over persoonlijke drijfveren die iets zeggen over je motivatie om politiek actief te worden, over waarden en normen die zorgen dat je keuzes maakt.

Een dilemma dat hierbij kan opspelen is het moment waarop je voor keuzes staat die partijgebonden zijn en of in conflict staan met de keuzes van je achterban die voor jou gekozen heeft. Zorg bij het maken van je keuzes dat je jouw moreel kompas niet kwijt raakt want dat brengt je op enig moment met jezelf in conflict; zorg goed voor jezelf! Haar presentatie doorvlocht zij met persoonlijke ervaringen en dilemma’s waardoor de politieke leefwereld heel dicht bijkwam.

In het tweede deel van de ochtend ging Marjanne Wassink aan de slag in de  workshop ‘Omgaan met de media’.

-        Zorg dat je altijd goed voorbereid het gesprek aangaat. Wat wil je zelf vertellen!
-        Blijf authentiek
-        Ben bewust wat je uitstraalt, ook in kleding

Tweede kweekvijverbijeenkomst 30 juni

Op zaterdag 30 juni verzorgt Marianne Smitsmans, wethouder Roermond het onderdeel: Hoe werkt de gemeente? Over de verantwoordelijkheden en rollen van de raad-wethouders-burgemeester.

Ook hier zou het mooi zijn dat je ook jouw kennis en ervaringen over dit onderwerp deelt met de anderen; dat is de kracht van de kweekvijver.

In het tweede deel van de ochtend gaat Ilona Eichhorn met de deelnemers aan de slag in de workshop ‘Ontspannen presenteren’.

 


POPULAIR

'Politiek gaat ook over jou!' op woensdag 13 mrt 2019 in het Arcus College #Heerlen. Noteer alvast de datum! Met speeddates workshops en nog veel meer. #MeerJongerenindePolitiek

 

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2018

Zaterdag 30 juni vond alweer de 2e kweekvijverbijeenkomst plaats. Met een inspirerende bijdrage van Marianne Smitsmans en een impactvolle workshop met Ilona Eichhorn. Ook bijzonder dankzij de warme belangstelling en enthousiasme van de ambitieuze deelnemers. Sleutelwoord is niet alleen kennis opdoen maar ook kennis delen. Politiek, wij komen eraan! #MVIP #MEERVROUWENINDEPOLITIEK

De economie van Limburg bloeit en zorgt voor steeds meer werkgelegenheid; een verwachte groei van maar liefst 20.000 banen in de komende 2 jaar. Desondanks is het onbenut arbeidspotentieel nog fors. De Provincie wil een arbeidsmarkt in Limburg, waarin iedereen meedoet en werkt naar eigen vermogen. Werk draagt bij aan geluk en gezondheid van mensen. Daarnaast is iedereen hard nodig om de economie te laten bloeien, zodat we onze welvaart behouden.

Op uitnodiging van de Provincie Limburg kwamen onlangs maatschappelijke organisaties en de #Regenbooggemeenten bijeen om met elkaar verdieping te geven aan 'Diversity Valley'. Welke nieuwe samenwerkingen zijn mogelijk en wat kan een ieder hieraan bijdragen. Met het aannemen van de Motie Limburg Regenboogprovincie, wil de Provincie uitdragen dat alle (Lim)burgers gezien en gewaardeerd worden. 

Op weg naar mantelzorgvriendelijk werkgeverschap een win-win situatie

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Minderbroederssingel 44
6041 KK Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.
Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.