VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Omdat ik het verdien

Woensdag, 2 December 2020 om 19:00u
Wist jij dat mannen meer verdienen omdat ze man zijn? Wist jij dat Nederlandse vrouwen vandaag gemiddeld nog steeds 14,8 procent minder verdienen dan mannen? 'Ik wist dit ook niet. Nu ik dat wel weet, wil ik er iets aan doen. Dat kan ik niet alleen, daarbij heb ik jullie hulp nodig!'

 

Oneerlijk? Niet meer van deze tijd, zeg je? Dat vinden wij ook! Daarom gaan wij nu in actie. Klaar met wachten. Tijd om de wetgeving wat papier staat toe te passen in de praktijk.

Met ‘Omdat ik het verdien’ pakken we samen met verschillende organisaties, bedrijven, vrouwen én mannen de loonkloof aan. Dit doen we door onder andere via (digitale) workshops. Tijdens de workshops geven we niet enkel informatie mee aan de deelnemers, maar zullen we ook onderling met elkaar in gesprek gaan over eigen ervaringen. Daarnaast wisselen we tips en tricks uit en oefenen we hoe je genderstereotypen tegen kan gaan.

‘Omdat ik het verdien’ is een project van Vera Tax en Agnes Jongerius waarmee ze de loonkloof in Nederland onder de aandacht willen brengen.

Doe jij mee aan deze workshop?

Op woensdag 2 december van 19 tot 21 uur organiseert 'Omdat ik het verdien’
samen met FAM! Netwerk deze online workshop. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je mee doen, meld je snel aan via info@famnetwerk.nl Het aantal deelnemers is beperkt.

Neem voor meer informatie gerust een kijkje op de website www.omdatikhetverdien.nl

Klik hier voor de uitnodiging van Agnes Jongerius en Vera TaxPOPULAIR

Frauke van der Loop – Brouwer, 38 jaar, getrouwd, senior adviseur @Stichting Lezen en Schrijven, woont in Venlo. Actief met sporten, keramieken, bakken, huis verbouwen en politiek. In 2011 kochten we ons klushuis. Veel te groot voor ons samen, maar we zouden de kamers vullen met kinderen. Nu in 2021 kunnen we zeggen dat die kinderkamers nooit gevuld gaan worden. De persoonlijke en dierbare babyspullen die we tussendoor gekocht hebben zijn intussen in een mooie doos op zolder verzameld. Want mijn man en ik zijn ongewenst kinderloos.

De tweede lockdown. Dit keer alleen in de winter; het is koud en nat en snel donker. De rek is er wat uit. Kortom, voor niemand een makkelijke tijd.

Voor de één is het eenzaam, voor de ander niet te doen druk. Het combineren van werk en zorg staat onder spanning. Kinderen thuis onderwijzen of bezighouden, opa’s en oma’s verzorgen, het huishouden, je werk. Het is veel, héél veel.

Zij groeide op in Hoensbroek, maar daar woont ze allang niet meer. Midden-Limburg is nu al een hele tijd het thuis van Nicole Ramaekers (53). Toch is ze sinds drie jaar weer terug in het hart van Zuid-Limburg: niet wonend, maar wel werkend als gemeentesecretaris bij de gemeente Beekdaelen. Ze voelt zich er als een vis in het water. Fulltime aan de slag als leidinggevende van de ambtelijke organisatie en de rest van de tijd met volle teugen genietend van haar gezin met drie pubers. Nicole is trots op deze combi. En hoopt dat meer vrouwen net als zijzelf werk maken van economische onafhankelijkheid en ook kiezen voor een gezin. Het kán.

Coronatijd of niet, ook in 2021 is er uiteraard onze nieuwjaarsbijeenkomst. Juist in deze tijd is het belangrijk om geïnspireerd te worden, nieuwe mensen te leren kennen en vooruit te kijken. Proost jij 21 januari mee met ons? 

Wist jij dat mannen meer verdienen omdat ze man zijn? Wist jij dat Nederlandse vrouwen vandaag gemiddeld nog steeds 14,8 procent minder verdienen dan mannen? 'Ik wist dit ook niet. Nu ik dat wel weet, wil ik er iets aan doen. Dat kan ik niet alleen, daarbij heb ik jullie hulp nodig!'

 

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.