VOOR EEN LIMBURG ZONDER GENDERKLOOF
Slide background

Dit jaar is er opnieuw een Tea Talks op Internationale Vrouwendag 8 maart.

Gepost op: 24 Februari 2020
Thee is in veel culturen het symbool van sociaal contact. Op deze dag ontmoeten vrouwen met een Nederlandse en multi-culturele achtergrond elkaar bij een mooi glas thee en gaan in gesprek over belangrijke zaken die vrouwen aangaan en hoe zij elkaar daarbij kunnen helpen en stimuleren.  [Lees meer...]

Met hart en ziel Vrouw zijn…!

Gepost op: 18 Februari 2020
Zondag 8 maart 2020 vindt in de gemeente Schinnen, gelegen in Beekdaelen, de 30e viering van de Internationale Vrouwendag plaats. Alle vrouwen van deze gemeente en omgeving zijn van harte welkom in Kasteel Doenrade Limpensweg 20, 6439 BE, Doenrade. (046-4424141). [Lees meer...]

Rabobank Zuid-Limburg Oost viert internationale Vrouwendag op 5 maart 2020

Gepost op: 7 Februari 2020
Graag nodigen we jou uit voor onze inspirerende bijeenkomst Internationale Vrouwendag op donderdagmiddag 5 maart - Rabobank Zuid-Limburg Oost. Klik hier voor de uitnodiging [Lees meer...]

Internationale Vrouwendag 2020, Roermond

Gepost op: 28 Januari 2020
De Roermondse Vrouwenraad, Maximina en ZijActief Leeuwen nodigen u uit voor de viering van Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart. Klik hier voor de uitnodiging [Lees meer...]

Internationale Vrouwendag 2020, stichting Vrouwen Heerlen Parkstad

Gepost op: 27 Januari 2020
Graag nodigen wij jullie uit voor Internationale Vrouwendag zondag 8 maart 2020.Overal ter wereld komen vrouwen op 8 maart bij elkaar, om elkaar te ontmoeten, elkaar te stimuleren, te netwerken en samen Internationale Vrouwendag te vieren! [Lees meer...]
POPULAIR

Er is een onoverzichtelijke hoop aan informatie op ontelbaar verschillende websites en social media over hoe deze bizarre tijd het beste door te komen. Om hier een beetje structuur in aan te brengen, hierbij overzicht van gratis tips en ideeën.

Misschien denken sommigen van wel, maar Stichting FAM! heeft zeker niet uitsluitend vrouwen in haar netwerk. Ook genoeg mannen maken er deel van uit.

Een van hen is Michel van Smoorenburg, senior arbeidsmarktadviseur bij UWV. Hij is al zo’n 10 jaar een graag geziene gast bij FAM! Michel doet met plezier uit de doeken hoe het zit met de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt.

We verzamelen tips en informatie om ouders te helpen om hun kinderen bezig te houden. Thuiswerken, de kinderen bezig houden en ook nog onderwijs geven, het is een hele uitdaging. Wie heeft er nog handige tips over onderwijs, knutselen etc. Laat het ons alsjeblieft weten dan voegen wij dit bij elkaar en kunnen we het gaan delen met iedereen. #coronahulp #voorouders #famnetwerk

We mogen terugkijken op een succesvolle bijeenkomst. Onze belofte ‘vandaag zetten wij vrouwen in hun kracht’ hebben we meer dan waar kunnen maken.

 

Op zondag 8 maart, internationale vrouwendag, was Marijke Sniekers te gast bij het L1 radioprogramma De Stemming. Marijke sprak over haar onderzoek naar het leven van jonge moeders. Ze ging hierover in gesprek met Simone Knops, jeugdconsulente bij het expertiseteam van gemeente Heerlen, die sprak over het Jonge Ouders Project (JOP). 

 

Binnen de Nationale Politie bestaan tien eenheden waarvan Limburg er een is. Ingrid Schäfer-Poels (43) is politiechef van Eenheid Limburg, zeg maar van Eijsden tot de Mookerheide, en is eindverantwoordelijk voor het politiewerk van ruim 3.000 medewerkers.

Beste deelnemers,

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben wij besloten de bijeenkomst ‘Better an oops!, than a what if? van Ingeborg Dijkstra’, niet door te laten gaan. We bieden als alternatief de informatie over zichtbaarheid in de media op een later tijdstip digitaal aan. Excuses voor het ongemak.

 

Franca Zegers-van Berlo is 46 jaar. Zij sleutelt van jongs af aan al graag aan auto’s. Niet gek dus dat ze automonteur is geworden.

Sinds 2 jaar runt ze haar eigen garagebedrijf Autoservice Franca in Panningen.

Ondanks stereotyperingen over jonge moeders en moeilijkheden die zij ervaren, toont Marijke aan dat jonge moeders verantwoordelijkheid nemen. Ze schetst het beeld van zorgzame moeders, betrokken medewerkers en gemotiveerde studenten, die kinderopvang regelen met (groot)ouders en vrienden wanneer ze werken of studeren.

Antropoloog en bestuurslid van FAM!, Marijke Sniekers.

De samenleving houdt geen rekening met jonge moeders, dat is het grootste probleem voor jonge moeders. Een blik in de kinderwagen. Een blik op de jonge vrouw ernaast. En dan de opmerking: ‘Is die van jou? Jij bent er vroeg bij zeg’.

In mei van dit jaar zijn we gestart met weer een nieuw, jaarlijks terugkerend, kweekvijvertraject voor politica. Vanwege het overweldigende animo hebben we nog een tweede traject opgestart. In het tweede traject lag de focus minder op 'meer vrouwen in de politiek' en meer op empowerment.

 

Kweekvijvertrajecten 2019

TWEETS

CONTACT
Ons bezoek- en postadres is:
Produktieweg 1
6045JC Roermond

Tel: 0475-332491
Mail: info@famnetwerk.nl

GEOPEND
Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.

Op woensdagen en ná 13.00 op de andere dagen, zijn wij beperkt telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur.